NEDEN INSTAGRAM TAKİPÇİSİ SATIN ALMAMALISINIZ? PEKİ BUNUN YERİNE NE YAPABİLİRSİNİZ?
Grafiket
14.07.2020
Grafiket.com.tr

Instagram sayfanızın binlerce insan tarafından takip edilmesi düşüncesi öylesine güzel ki, markalar ve influencerlar bu hayallerine ulaşmak için takipçi bile satın alıyorlar.

Bu sektör öylesine büyüdü ki bugün bir kahve fiyatına binlerce takipçi satın almak mümkün. Madem takipçi satın almak bu kadar ucuz ve kolay neden herkes yapmıyor? Yoksa bir bildikleri mi var?

Paranızı gerçek takipçiler için değil, görünecek takipçi rakamı için ödüyorsunuz

Türkiye’de 30 TL’ye 1000 takipçi satan kişilere basit bir Google aramasıyla bile ulaşmak mümkün. Peki neden herkes takipçi satın almıyor? Çünkü aslında ödediğiniz parayı gerçek takipçiler değil, orada görünecek olan takipçi rakamına ödüyorsunuz.  Satılan takipçiler ya bot hesaplardan ya da artık aktif olmayan hesaplardan oluşuyor. Yani bu takipçilerin gönderileriniz ile etkileşime geçmeleri, beğeni, izlenme ya da yorum bırakmaları pek oalsı değil.

Etkileşim yoksa yalanlar ortaya çıkar

Yüzbinlerce takipçisi olan bir markayı takip ettiğinizi ve postlarının sadece 3-5 like aldığını hayal edin. Siz ne düşünürsünüz?  İçeriklerinin, takipçilerinin bile beğenmeyeceği kadar kötü olduğunu mu? Yoksa gerçekten takip edeni olmadığı için sahte takipçi satın aldığını mı? İkisi de birbirinden kötü, ikisi de itibarı zedeleyici değil mi?

Etkileşim yoksa erişim de yok

Aktif olmayan hesaplar ya da bot hesaplar etkileşim bırakmayacağı için gönderilerinizin “Keşfet” bölümüne düşmesine ya da akışta üst sıralara çıkmasına hiçbir katkısı olmaz. Aynı zamanda ölçümleri de güçleştirir.

Bu açıdan etkileşim satın almak daha da kötüdür çünkü sayfanızın sanıl performans gösterdiğini, gerçek takipçilerinizin neyi sevip neyi sevmediğini anlamanız mümkün olmaz. Sahte izlenme ve beğeniler Insragram algoritması tarafından da yanlış yorumlanır. Instagram’ın algoritması postlarınızı kime uygulamayı açar açmaz göstereceğini, kimin akışında son sıralara atacağını belirlemekte etkileşimleri dikkate alır. Tam da bu nedenle etkileşim her şeyden önemlidir.

Takipçi satın almak yerine ne yapılabilir?

Instagram’ın algoritması etkileşimi ödüllendirir. Organik olarak etkileşim alan içerikler, tam da o tarz içeriklerden hoşlanan kişilerin keşfet sayfalarına düşer. Yüksek kaliteli görsel ve videolar ya da akılda kalıcı yazılarla ilgi toplamak mümkündür. Elbette sayfanızın sizi diğerlerinden ayıran, kendine has yönleri de olması gerekir. Komik, zekice ya da bilgilendirici içerikler oluşturarak insanların gözünde takip edilmeye değer bir hesap oluşturmaya odaklanmalısınız. Story, post, video, IGTV gibi farklı olanakları kullanarak kendinize daha çok kişiye ulaşma fırsatı yaratabilirsiniz. Anket düzenleyebilir, sorular sorabilir böylece kullanıcıları postunuz ile etkileşime geçmeye teşvik edebilirsiniz.

Doğru içerik, doğru görsel materyaller ve doğru hashtagler ile bir araya geldiği zaman organik büyüme zor değil. İşleri hızlandırmak içinse sponsorlu reklamlara bütçe ayırmak her zaman iyi bir seçenek.

Peki karşılıklı takip etkinlikleri oluşturan servislerden yararlanmak?

Bazı uygulamalar para karşılığı takipçi göndermek yerine, takipçi kazanmak isteyen hesapları buluşturarak birbirlerini karşılıklı olarak takip etmeye yönlendiriyor. Hatta kullanıcılardan hiç para talep etmeyerek reklam geliri ile varlığını idame ettiren uygulamalar bile var. “Gelen beni kendi iradesi ile takip edecek olan gerçek bir insan ise sorun bunun neresinde” diyebilirsiniz.

Bu yolla gelen takipçilerin çoğu kısa sürede sizi takibi bırakacaktır çünkü sizinle değil kendi takipçi sayısı ile ilgilenmektedir. Sizinle gerçekten ilgilenmeyen takipçiler videolarınızı izlemez, postlarınıza yorum ya da beğeni bırakmaz.

X